Interieur Ontwerpen Portfolio

Ton & Anke

Ton en Anke woonden al een tijdje in deze prachtige verbouwde boerderij er miste alleen een stukje sfeer. De bank zat niet lekker en alle muren waren wit. Alleen de twee groene fauteuils en de antieke kast zijn gebleven de rest is allemaal vervangen. Ik adviseerde om de koude betonvloer te vervangen door een donkere visgraat dit geeft meteen veel meer warmte en past bij het karakter van het huis. Ze hebben een prachtig vrij uitzicht en de kleuren van de natuur trokken we binnen door. Omdat het huis veel ramen heeft gebruikte ik een donkere mosgroen en een warme beige tint voor de wanden.

Door de kozijnen wit te laten springen deze er veel meer uit en valt het mooie uitzicht nog meer op. Om het geheel nog iets meer warmte te geven en wat spannender te maken voegde ik oranje toe. De bank is een heerlijke chill plek geworden waarop genoeg plek is voor het hele gezin. De grote eetkamertafel heeft genoeg plek om met een groot gezelschap te zitten maar door de ovale vorm en verjongd blad toch subtiel. Bij de haard is een fijne hoek met de twee fauteuils, door deze hoek te kaderen met het behang word het knus en voelt het ondanks de grote open ruimte als een gezellig hoekje.

Lars en Catharine

Lars en Catharine gingen verhuizen naar deze prachtige nieuwbouw woning. Maar een huis inrichten wat je alleen nog maar op tekeningen hebt gezien is natuurlijk extra lastig. Ik hielp ze mee met het maken van de juiste keuzes voor de kleuren, meubels en verlichting. De wens was om een fijne plek te hebben voor al hun boeken en kunst. Daarom ontwierp ik deze maatwerkkast over de hele lengte van de woning. Onderin is veel opbergruimte en erboven plek voor kunst en boeken.

De kast geeft meteen heel veel sfeer en persoonlijkheid aan de ruimte. En bied ook een aantal slimme oplossingen wat met een standaard kast niet lukt, zo valt de piano er in weg, zijn er stopcontacten in de kast verwerkt en loopt hij over in een eetkamerbank. De kast bepaalt ook meteen een groot deel van de indeling. Maar door de bank niet in hoek te schuiven maar midden in de kamer te zetten voelt het toch verrassend en creëer je een knusse hoek. Het bloemen behang benadrukt deze sfeer en geeft een huiselijk gevoel. Bij de keuken voelt het juist luchtig en open door de slanke tafel in combinatie met het eetkamerbank. De groene kleur uit het behang komt hier terug en creëert een nis voor het bankje. In de keuken is het goud gele behang toe gepast wat warmte geeft aan de zwarte keuken. Deze goud gele kleur komt weer terug in de accessoires en lampen.

Bart & Maite

Bart en Maite wonen met hun gezin in deze gezellige rijtjeswoning en de hele beneden verdieping was aan vervanging toe. Ik mocht meehelpen met een nieuwe indeling, kleuren, meubels, verlichting en ook de keuken werd vernieuwd. De wens was een licht huis met Scandinavische sfeer en genoeg zit plaatsen voor het hele gezin in zowel de woonkamer als keuken. De basis werd dus licht met fijne zachte kleuren. Alle muren kregen een kleurtje zodat het geheel warm aan voelt en de kleuren mooi in elkaar overlopen.

De combinatie van zachtgroen en zalm roze zorgt voor een fris en verrassende combinatie. De zwarte poten en lampen maken het stoerder maar door hun subtiele ontwerp past het heel goed in de Scandinavische sfeer. De keuken Is verrassend door de kleur en omdat deze het hoekje omloopt. Om bij de eetkamertafel veel zitplaatsen te creëren maakte we gebruik van een eetkamerbank dat de hoek om gaat. In de woonkamer kwam 1 lange bank en twee losse fauteuils. Zo is er genoeg zitplaats en oogt de ruimte niet vol